Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας επιβραβεύει όλους τους φετινούς εισακτέους του

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στην Καβάλα επιβραβεύει όλους τους φετινούς εισακτέους του, που έχουν συγκεντρώσει από 13.000 μόρια και πάνω στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, προσφέροντάς τους δωρεάν φοίτηση σε ένα από τα πέντε Μεταπτυχιακά του Τμήματος.

  

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Καβάλα είναι ένα σύγχρονο και οργανωμένο Τμήμα, στελεχωμένο με νέους καθηγητές με υψηλά ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά, με όραμα στην ανάπτυξη του αντικειμένου του Τμήματος τόσο σε ερευνητικό όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο. Όλο το ακαδημαϊκό προσωπικό έχει την όρεξη και το πάθος να ασχοληθεί προσωπικά με κάθε φοιτητή και να του μεταφέρει όλες τις γνώσεις που χρειάζεται για να διαπρέψει στον επιστημονικό και στον επαγγελματικό χώρο.

 

Το αντικείμενο

 

Το επιστημονικό αντικείμενο του Τμήματος δεν περιορίζεται στο αντικείμενο του παραδοσιακού management στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, το οποίο βέβαια αποτελεί σημαντικό εφόδιο για την ανέλιξη του μελλοντικού πτυχιούχου σε θέσεις εργασίας υψηλού κύρους και αντίστοιχων απολαβών.

 

Τη σημερινή εποχή όμως δεν υπάρχει καμία δομή η οποία να μην διοικείται μέσω συστημάτων τεχνολογίας. Αυτό γίνεται ολοφάνερο όταν μιλάμε για δομές μεγάλης κλίμακας όπου η ανάγκη χρήσης συστημάτων τεχνολογίας στη διοίκηση κρίνεται επιτακτική. Συνεπώς μέσα στα επόμενα χρόνια θα αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση από την αγορά εργασίας, επιστημόνων του management οι οποίοι να γνωρίζουν να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τη σύγχρονη τεχνολογία στη διοίκηση δομών μεγάλης κλίμακας.

 

Η έρευνα και η τεχνολογική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια οδήγησαν στην ίδρυση πολλών εταιρειών τεχνολογίας οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της παγκόσμιας οικονομίας. Λόγω της γιγάντωσης των επιχειρήσεων τεχνολογίας  γεννήθηκε ένα νέο πεδίο, της διοίκησης και διαχείρισης της τεχνολογίας. Αυτό απ’ ότι φαίνεται θα είναι και ένα από τα σημαντικά αντικείμενα του μέλλοντος. Οι απόφοιτοι μας θα είναι σίγουρα οι άνθρωποι αυτού του αντικειμένου.

 

Στην αναπτυσσόμενη Ελλάδα το μοντέλο της μικρής και μεσαίας επιχείρησης είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο. Σε μία τέτοια επιχείρηση τις περισσότερες φορές δεν είναι εφικτή η απασχόληση εργαζομένων και στον τομέα της διοίκησης, και στον τομέα της οικονομίας και στον τομέα της τεχνολογίας. Υπάρχει λοιπόν η ανάγκη απασχόλησης ατόμων που συνδυάζουν αυτά τα αντικείμενα και αυτά τα άτομα είναι οι απόφοιτοι μας.

  

Επαγγελματική αποκατάσταση

 

Από έρευνες που διεξήχθησαν στο σύνολο της επικράτειας περίπου το 89,5% βρίσκει δουλειά μέχρι ένα χρόνο μετά την λήψη πτυχίου ενώ το 100% βρίσκει δουλειά τουλάχιστον μετά από δύο έτη. 

 

Γιατί στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

 

Το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στην πανεπιστημιούπολη της Καβάλας, είναι ένα αναπτυσσόμενο Τμήμα με σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό και παρόλο το νεαρό της ηλικίας του έχει να επιδείξει πολύ σημαντικά επιτεύγματα μέχρι σήμερα.

 

Το Τμήμα διαθέτει σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών που έχει βασιστεί στο πρόγραμμα σπουδών του αντίστοιχου Τμήματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά με την προσθήκη κάποιων σύγχρονων αντικειμένων όπως για παράδειγμα του Digital Marketing, του Digital Forensics κ.α.

 

Συνεργάζεται με επιχειρήσεις και οργανισμούς για τη σύνδεση της επιστήμης με την αγορά εργασίας αλλά και ευρύτερα με την κοινωνία.

 

Το Τμήμα παρουσιάζει υψηλότατα ποσοστά κινητικότητας φοιτητών και καθηγητών με ξένα πανεπιστήμια μέσω του προγράμματος Erasmus.

 

Διαθέτει :

 

Δύο ερευνητικά εργαστήρια

·       Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Ανταγωνιστικότητας Επιχειρήσεων και Οργανισμών

·       Ηλεκτρονικής Εγκληματολογίας & Διαχείρισης Ψηφιακών Δεδομένων

 

Πέντε μεταπτυχιακά προγράμματα

·       Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών για Στελέχη (Executive MBA)

·       Ψηφιακό Μάρκετινγκ (Digital Marketing)

·       Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA in Tourism)

·       Πληροφοριακά Συστήματα (Information Systems)

·       Διοικητική των Επιχειρήσεων με Διεθνή Προσανατολισμό

 

Να σημειωθεί ότι τόσο το ερευνητικό εργαστήριο Ηλεκτρονικής Εγκληματολογίας & Διαχείρισης Ψηφιακών Δεδομένων όσο και το μεταπτυχιακό στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ (Digital Marketing) είναι μοναδικά στο αντικείμενό τους ανάμεσα στα  πανεπιστήμια όλης της χώρας.

Πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών

Το Τμήμα δίνει τη δυνατότητα διενέργειας έρευνας στα αντικείμενα του Τμήματος η οποία οδηγεί στην απόκτηση διδακτορικού διπλώματος. Ήδη οι πρώτοι υποψήφιοι διδάκτορες έχουν παρουσιάσει τα αποτελέσματα των ερευνών τους.

  

Γιατί στην Καβάλα

 Η Καβάλα σαν πόλη είναι κατά γενική ομολογία μία όμορφη πόλη με τουριστική ζωή και θάλασσα, στην οποία κάποιος φοιτητής μπορεί να αναπτύξει πολλές δραστηριότητες στις τέχνες στα γράμματα και γιατί όχι στη διασκέδαση. Το πανεπιστήμιο διαθέτει εγκαταστάσεις, λέσχη και φοιτητικές εστίες στο όριο της πόλης με όμορφο περιβάλλον και υπέροχη θέα.

Close Menu