Ανακοίνωση – Επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 σε φοιτητή του Γ. εξαμήνου

Αγαπητοί/ές φοιτητές/ριες,
Ανακοινώνεται επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 σε φοιτητή του Γ. εξαμήνου, ο οποίος  τελευταία φορά που ήρθε σε επαφή με το Τμήμα παρακολούθησε την Παρασκευή 29/10 το μάθημα Προγραμματισμός ΙΙ στην Αίθουσα Ερατώ (107) στο κτήριο βιβλιοθήκης. Σημειώνεται ότι όλη την προηγούμενη εβδομάδα πριν τις 29/10 δεν παρευρέθηκε στο Τμήμα.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και του ΔΙΠΑΕ αν παρακολουθήσατε το συγκεκριμένο μάθημα παρακαλείσθε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

  • Αν είσαστε ανεμβολίαστοι και εισήλθατε στο ίδρυμα με rapid test ή PCR test, μπαίνετε υποχρεωτικά σε καραντίνα 10 ημερών. Αν μετά το πέρας των 10 ημερών δεν φέρετε συμπτώματα της νόσου σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα αρνητικά διαγνωστικά tests τότε δεν απαιτείται περαιτέρω έλεγχος, ενώ αν εμφανιστεί οποιοδήποτε σύμπτωμα ή θετικό test μπαίνετε σε καραντίνα 10 ημερών.
  •  Οι υπόλοιποι/ες φοιτητές/τριες που έχετε εμβολιαστεί ή νοσήσει εντός των τελευταίων 6 μηνών και παρευρεθήκατε στα μαθήματα αυτά είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε στενά την υγεία σας. Στο πλαίσιο αυτό, συστήνεται η αξιοποίηση των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self tests) δυο φορές την εβδομάδα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Σε περίπτωση εμφάνισης οποιουδήποτε συμπτώματος μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, καλείστε να μην προσέλθετε στο Τμήμα και προχωρήστε άμεσα σε rapid test ή PCR test. Σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και του ΔΙΠΑΕ θα πραγματοποιηθεί απολύμανση στην εν λόγω αίθουσα (η αίθουσα θα παραμείνει κλειστεί έως όταν απολυμανθεί). 

Για επιπρόσθετες πληροφορίες ο υπεύθυνος Covid-19 του Τμήματος είναι ο κ. Θεριου Γεώργιος, gtheriou@mst.ihu.gr

Close Menu